Wat wij doen bij schade

Wat kunt u van ons verwachten in geval van schade?

Niemand zit te wachten op schade. Gebeurt het toch? Dan staan wij u direct bij met expertise, daadkracht en een luisterend oor.

Nadat u een schade bij ons heeft gemeld ontvangt u binnen twee werkdagen een bevestiging van uw melding. Hierbij vragen wij u ons alle relevante stukken te sturen om de schade te kunnen beoordelen. U ontvangt vervolgens binnen 10 werkdagen bericht over de voortgang. Hierin informeren wij u of uw schade gedekt is, met eventueel een aanvullend advies over de maatregelen die u kunt nemen om erger te voorkomen.

Wanneer schade vraagt om een bezoek van een van onze experts

Soms is er schade die wij niet vanuit kantoor kunnen beoordelen. In dat geval schakelen we een van onze schade experts in. Die beoordeelt naast de hoogte van de schade ook de toedracht en rapporteert deze aan ons.

Bij ingrijpende gebeurtenissen, zoals een grote brand, komen we direct naar u toe om te ondersteunen. We treden daadkrachtig op en nemen u zoveel mogelijk werk uit handen. Onze leden waarderen de wijze waarop wij onze betrokkenheid en expertise inzetten in de begeleiding bij schadeherstel.

Dit kunt u doen als u het niet eens bent met ons standpunt

Bent u het niet eens met ons standpunt? Neem dan contact op met uw schadebehandelaar. Die kan u toelichten waarom uw schade volgens Donatus niet of niet volledig voor vergoeding in aanmerking komt.

Wilt u een klacht indienen? Dit kan via de website, via de pagina ‘contact’ en dan ‘klacht’. Daar vindt u informatie over het indienen van een klacht en de klachtenprocedure.

"Dankzij Donatus is de kerk heel snel schoongemaakt. Alles bleek verzekerd en Donatus regelde direct de betaling."

Joke en Hans, Sint-Willibrorduskerk, Wassenaar

Lees het hele artikelquote arrow
Lees het hele artikel

Aanvullende informatie en adviezen bij schades

Brandschade

Inbraakschade

Waterschade

Schade melden kopie 3

Schade melden

Ga naar schade melden

Mailen

Mailen

info@donatus.nl

Bellen

Bellen

073 - 522 17 00

Offerte aanvragen

Polis-voorwaarden

Bekijk onze polisvoorwaarden