Direct uw schade melden

Klik op onderstaande button en meld uw schade direct online.

STORMSCHADE AAN UW PAND, SCHUTTING OF AUTO

Een boom die op uw huis valt, dakpannen die van het dak geblazen worden. Stormschade kan behoorlijk beangstigend zijn . Uiteraard wilt u de schade snel opgelost hebben om erger te voorkomen. Wij leggen u graag uit hoe te handelen. Zo weet u waar u aan toe bent.

Bij windkracht 7 (14 meter per seconde) of meer spreken we van storm. Schade veroorzaakt door storm is vaak verzekerd. Er geldt altijd een eigen risico per onroerende zaak.

Pand en schutting
Tijdens een storm kunt u schade krijgen. Uw pand is verzekerd voor stormschade wanneer u de dekkingscombinatie Solide, Robuust, Optimaal of Excellent hebt. Bij enkel de dekking Basis bent u niet verzekerd voor stormschade. De dekkingscombinatie is vermeld op uw polis.

Auto
U bent verzekerd voor stormschade aan uw auto als uw auto een beperkt casco of volledig casco dekking heeft.

Niet verzekerd: Tuinmeubilair en tuinbeplanting

Stormschade aan tuinmeubilair dat tijdens de storm in de tuin stond is niet verzekerd. Ook stormschade aan tuinbeplanting is niet verzekerd.

wat kunt u doen, als u al schade heeft

Neem contact op met een schildersbedrijf, glaszetter, lokale aannemer om uw gebouw zo snel mogelijk weer wind- en waterdicht te maken. Deze kosten komen voor vergoeding in aanmerking als u stormschade heeft meeverzekerd.
Uw eigen veiligheid staat altijd voorop, dus schakel een professional in.

In geval van ernstige schade belt u eerst de brandweer via 0900-0904. Indien noodzakelijk schakelt de brandweer
Stichting Salvage in. Salvage helpt u, ook ’s nachts of in het weekend, met de praktische zaken die op dat moment geregeld moeten worden, zoals onderdak. Ook nemen zij maatregelen om te zorgen dat de schade niet verergert.

Hebben anderen schade door uw weggewaaide spullen of van uw omgewaaide boom? Dan kan degene met schade deze schade melden op de eigen verzekering. Schade door storm is schade door overmacht.

Wilt u een Schade melden

Heeft u schade aan uw pand, inboedel of inventaris? Dan kunt u de schade online melden. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Om uw schade zo goed en snel mogelijk op te pakken, helpt het ons als de melding zo volledig mogelijk is. Denk aan:
  • Foto's van de schade
  • Schatting van de kosten voor herstel
  • Offertes van herstelbedrijven

Let op!: bewaar de beschadigde voorwerpen.

Heeft u vragen?

Wij vinden het vervelend voor u dat er schade is.
Bel ons op 073 751 42 94. Onze schadebehandelaars staan voor u klaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Heeft u vragen?

Wij vinden het vervelend voor u dat er schade is.
Bel ons op 073 751 42 94. Onze schadebehandelaars staan voor u klaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Schade melden

Alle velden met een * zijn verplichte invulvelden.

Wat voor schade wilt u melden?

Uw gegevens:

Relatienummer
Polisnummer
Verzekeringnemer
Contactpersoon*
Telefoonnummer*
E-mailadres*

Schadeadres:

Straat en huisnummer*
Postcode*
Plaats*

Schadedetails:

Schadedatum (dd/mm/jjjj)*
Wat is er gebeurd?
Waaruit bestaat de schade?
Heeft u i.v.m. de schade actie ondernomen?

Donatus is aangesloten bij Stichting Centraal Informatie Systeem (CIS). Als u een schade meldt, leggen wij dat vast in CIS. Ook andere verzekeraars kunnen deze melding zien. Als wij een vermoeden hebben van fraude, kan onze fraude coördinator hier nader onderzoek naar (laten) doen. Hierbij wisselen wij gegevens uit met het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit en het Fraudeloket van het Verbond van Verzekeraars.

In geval van fraude, zal de schade worden afgewezen en kan Donatus een melding plaatsen in CIS. Tevens zal Donatus aangifte doen bij de politie en kan Donatus de polis beëindigen. De betrokkene wordt hierover altijd schriftelijk geïnformeerd. Voor meer informatie over Stichting CIS en het privacyreglement van de Stichting CIS zie www.stichtingcis.nl.