Rinke Eigenhuis benoemd tot directeur Donatus

11 februari 2020

Onze Raad van Commissarissen heeft de heer drs. Rinke Eigenhuis (49) per 1 maart a.s. benoemd tot directeur. Samen met drs. Alphons van der Voorn zal hij de statutaire directie vormen. Rinke Eigenhuis komt van Univé, waar hij zich formulebreed bezig hield met de ontwikkeling van de klantcontactstrategie. Bij Donatus wordt hij verantwoordelijk voor onder andere operations, ICT, ledenadvies, innovatie en het veranderprogramma van producten en systemen.

De afgelopen 24 jaar heeft Eigenhuis ervaring opgedaan in de financiële dienstverlening. Onder andere vervulde hij in binnen- en buitenland verschillende directiefuncties voor RVS en Nationale Nederlanden. Hij studeerde economie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

‘Aangetrokken door de kernwaarden, cultuur en historie van Donatus zie ik er enorm naar uit om samen met alle collega’s bij te dragen aan de bescherming van kerkelijke en niet-kerkelijke monumentale erfgoederen in Nederland’, aldus Eigenhuis, ‘waarbij Donatus de eigenaren zekerheid geeft van een goede verzekerde waarde. De belangen van de leden-verzekerden staan centraal.’

Rinke Eigenhuis volgt de heer drs. Kees Veenhof op, die sinds april 2018 als directeur a.i. aan Donatus verbonden was.