Kerk in brand! Toch gaat het met preventie en veiligheid steeds beter

04 oktober 2018

Twee grote branden dit jaar in kerken in Amstelveen en Limmen. Ze lijken het verhaal van verarming, verval en sluiting te illustreren. Maar de praktijk is dat kerkbesturen meer aan veiligheid en preventie doen dan ooit.

Ik ben al een aantal keer door journalisten gebeld', zegt Alphons van der Voorn, directeur van Donatus, de grootste verzekeraar van religieus erfgoed in Nederland. 'Ze vragen of er sprake is van een trend. Want, luidt de redenering: de kerken zijn in verval, er komt leegstand, kerken sluiten. Dat leidt tot minder toezicht en meer gevaar voor onveilige situaties. En uiteindelijk tot deze branden. Accidents waiting to happen. Alleen, dat verband is er niet.'

Lees het volledige artikel: Kerk in brand!

Bron: Toekomst Religieus Erfgoed, online Nieuws

Kerkrisicocheck
Om u bewust te worden van de risico's die u met uw kerkgebouw loopt, adviseert Donatus het inzetten van de kerkrisicocheck. Niet alleen krijgt u inzicht in uw situatie, ook een advies op maat is hiervan een onderdeel. Tot slot kunt u het volledige rapport met antwoorden en adviezen downloaden. Het invullen van deze check is volledig anoniem. Start de check hier.