handen ineen voor online monumentenplatform

07 september 2017

Nationale Monumentenorganisatie en Donatus slaan handen ineen voor Online Monumentenplatform.

- Nationale Monumentenorganisatie (NMo) en Donatus slaan handen ineen in online vraag- en aanbodplatform voor monumenten bedoeld voor de Nederlandse consument.
- De NMo ontwikkelt een online platform voor (ver)koop en (ver)huur van monumenten en het beleven van monumenten tijdens evenementen.
- Donatus is preferred partner van NMo als specialist in het verzekeren van (voormalige) kerken en monumenten.
- Platform biedt iedereen toegang tot de mooiste plekken van Nederland.
- Livegang platform gepland medio 2018

AMERSFOORT - Het nieuwe online platform biedt een snelle ingang naar alles wat de consument wil weten over het (ver)kopen, (ver)huren, beleven, beheren of bekijken van monumenten. NMo lanceert het platform in 2018 met als doel een gemeenschappelijke plaats te creëren waar 'vraag en aanbod' samenkomen, bedoeld voor iedereen - zowel de particulier als de professional.

Het platform is een initiatief vanuit NMo: "We ontdekten dat er veel komt kijken bij het kopen, verkopen, verhuren, verbouwen van een monument. Er is allerlei regelgeving op het gebied van verzekeringen, financiering en vergunningen. De informatie is er ook wel, alleen niet gecentraliseerd. Wij willen daar verandering in brengen en middels het nieuwe platform iedereen informatie geven over en toegang geven tot de mooiste plekken van Nederland. Vervolgens willen wij partijen met elkaar verbinden om duurzaam bezit, beheer en gebruik van monumenten te bevorderen", aldus Robert Quarles van Ufford, directeur NMo.

Als specialist in het taxeren en verzekeren van kerkelijke en monumentale eigendommen verzekert Donatus (1852) voornamelijk kerkgebouwen (religieus gebruik en herbestemd) en rijks- en gemeentelijke monumenten. Als onderlinge verzekeraar staat zowel het coöperatieve gedachtegoed als de belangenbehartiging van de leden centraal. "Via de aansluiting bij NMo en het platform kunnen monumenteneigenaren nog makkelijker de weg naar Donatus vinden en kan de verzekeringsexpertise breed gedeeld worden. Voor de monumenteneigenaar, die vaak niet goed verzekerd is, geeft dit rust en bescherming en ook nog eens een betaalbare premie", aldus directievoorzitter Alphons van der Voorn van Donatus.

Naast de informatie op het gebied van vraag en aanbod, geeft het online platform ook meteen inzicht in de evenementen en verscheidene lidmaatschappen van de bij de NMo aangesloten monumentenorganisaties. Partners van het digitale platform zijn op dit moment al 'Vereniging Natuurmonumenten', 'Vereniging Hendrick de Keyser', 'Staatsbosbeheer', 'Landschappen NL', 'BOEi', 'Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen', 'Utrechtse Maatschappij tot Stadsherstel NV', 'NV Monumentenfonds Brabant'. Partner worden en het ondersteunen van dit initiatief kan al voor een basisbedrag.

De exacte informatie rondom partnerschappen kan opgevraagd worden bij Mike Verhoeven - regisseur digitaal platform NM.
E-mail: m.verhoeven@nationatelemonumentenorganisatie.nl
Telefoon: 06 537 202 27

Foto: Simon Kadijk (directeur Donatus), Robert Quarles van Ufford (directeur NMo) en Alphons van der Voorn (directievoorzitter Donatus).

Bron: persbericht Donatus d.d. 7 september 2017