forten kazematten bunkers

Hoe verzeker je de verdedigingslinies van vroeger?

Forten, kazematten en bunkers legden het fundament van Nederland zoals wij dat nu kennen. Het waren ankerpunten in de verdedigingslinies tegen onze vijanden. Tegenwoordig zijn het publiek toegankelijke rustpunten met een vaak educatieve en recreatieve functie. Om dit robuuste erfgoed te behouden voor de toekomst ontwikkelde Donatus een unieke fortenverzekering.

Het exploiteren van een fort is een hachelijke onderneming. Dat maakt een verzekeringspremie al gauw te hoog.

Edwin Boonstoppel, projectmanager Fort Honswijk

Lees de ervaring van Edwinquote arrow
Lees de ervaring van Edwin

Een schat aan bouwkundige en verzekeringstechnische kennis

Bent u eigenaar van een fort, kazemat of bunker? Bij Donatus kunt u vertrouwen op daadkracht en jarenlange expertise. Onze bijna 170 jaar ervaring als verzekeraar van religieus en monumentaal erfgoed brengt een schat aan bouwkundige en verzekeringstechnische kennis met zich mee om ook uw gebouwen te beschermen. De bebouwing op een fortterrein bijvoorbeeld is heel divers. Een houten loods heeft een heel ander risicoprofiel dan een bakstenen fort. Speciaal voor forten, kazematten en bunkers ontwikkelde we een unieke fortenverzekering.
Op de productkaart vindt u meer informatie

Productkaart forten en bunkers

Liever direct contact met een van onze deskundigen?

Bel ons op 073 – 522 17 00. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00.

Vorkclausule

De kans op een totaal verlies bij een fort is nagenoeg nihil. Daarom bestaat er de mogelijkheid om te verzekeren met een zogenaamde vork-clausule, ook wel single loss limit genoemd.

U verzekert dan een deel van de herbouwwaarde waardoor u een lagere premie betaalt dan wanneer het gebouw op herbouwwaarde verzekerd zou zijn. De verzekeraar doet dan geen beroep op onderverzekering en keert maximaal uit tot de verzekerde som.

Vorkclausule

De kans op een totaal verlies bij een fort is nagenoeg nihil. Daarom bestaat er de mogelijkheid om te verzekeren met een zogenaamde vork-clausule, ook wel single loss limit genoemd.

U verzekert dan een deel van de herbouwwaarde waardoor u een lagere premie betaalt dan wanneer het gebouw op herbouwwaarde verzekerd zou zijn. De verzekeraar doet dan geen beroep op onderverzekering en keert maximaal uit tot de verzekerde som.

premierestitutie en instapkorting

Als onderlinge verzekeraar werken wij zonder winstoogmerk. De winst keren wij uit aan onze leden via premierestitutie. De laatste tien jaar bedroeg die restitutie gemiddeld meer dan 40%. Na twee jaar lidmaatschap ontvangt u deze voor het eerst.

25% Instapkorting
Ter overbrugging van deze periode krijgt u als nieuw lid de eerste twee jaar 20% instapkorting op de bruto premie, ongeacht eventuele schadeclaims. Daarna volgt de premierestitutie. Als lid van Stichting Liniebreed Ondernemen ontvangt u een extra instapkorting van 5%. Hierdoor bedraagt de totale instapkorting 25%.

premierestitutie en instapkorting

Als onderlinge verzekeraar werken wij zonder winstoogmerk. De winst keren wij uit aan onze leden via premierestitutie. De laatste tien jaar bedroeg die restitutie gemiddeld meer dan 40%. Na twee jaar lidmaatschap ontvangt u deze voor het eerst.

25% Instapkorting
Ter overbrugging van deze periode krijgt u als nieuw lid de eerste twee jaar 20% instapkorting op de bruto premie, ongeacht eventuele schadeclaims. Daarna volgt de premierestitutie. Als lid van Stichting Liniebreed Ondernemen ontvangt u een extra instapkorting van 5%. Hierdoor bedraagt de totale instapkorting 25%.

verzekerde som pakt positief uit

‘Het exploiteren van een fort is een hachelijke onderneming. Dat maakt een verzekeringspremie al gauw te hoog. De premierestitutie van Donatus maakt het geheel aan kosten draaglijk.’ Edwin Boonstoppel, Projectmanager Restauratie & Herontwikkeling van Fort Honswijk kwam via de Stichting Liniebreed Ondernemen in contact met Donatus, die op hem meteen overkwam als een deskundige partij op het gebied van monumentaal vastgoed. Wat Donatus volgens de heer Boonstoppel positief onderscheidt, is de zogenaamde vork-constructie. Deze hanteert Donatus bij het bepalen van de verzekerde som. ‘In het geval van Fort Honswijk, met tien gebouwen van verschillende omvang en bouwaard, pakt dat positief uit.’

verzekerde som pakt positief uit

‘Het exploiteren van een fort is een hachelijke onderneming. Dat maakt een verzekeringspremie al gauw te hoog. De premierestitutie van Donatus maakt het geheel aan kosten draaglijk.’ Edwin Boonstoppel, Projectmanager Restauratie & Herontwikkeling van Fort Honswijk kwam via de Stichting Liniebreed Ondernemen in contact met Donatus, die op hem meteen overkwam als een deskundige partij op het gebied van monumentaal vastgoed. Wat Donatus volgens de heer Boonstoppel positief onderscheidt, is de zogenaamde vork-constructie. Deze hanteert Donatus bij het bepalen van de verzekerde som. ‘In het geval van Fort Honswijk, met tien gebouwen van verschillende omvang en bouwaard, pakt dat positief uit.’

Kerken

Naar home

Ga naar home

Bellen

Contact

Ga naar contact

Mailen

Mailen

info@donatus.nl

Monumenten

Verzekeringen

Ga naar verzekeringen