klaar voor de toekomst

Aan de leden van Donatus bieden wij al bijna twee eeuwen op onderlinge basis bescherming tegen bliksem en vuur. Eerst ter bescherming van religieus monumentaal erfgoed en inmiddels van al het monumentaal erfgoed.
Jarenlang konden we daarbij vertrouwen op onze verzekeringssystemen, acceptatiebeleid en polisvoorwaarden. Nu is het tijd om deze te vernieuwen. Net als bij gebouwen is goed onderhoud belangrijk, in het belang van onze leden. We vernieuwen onze verzekeringen, maar we blijven uw vertrouwde onderlinge verzekeraar. We staan nu én later voor u klaar. Met alle aandacht voor u en uw bijzondere gebouw.

De verzekeringsbehoefte verandert

Om alle leden - dus ook u - de komende jaren nog beter van dienst te zijn, vernieuwen wij onze verzekeringen. Vanaf 1 januari 2022 zetten wij alle polissen om naar onze vernieuwde verzekeringsproducten.
Donatus - Klaar voor de Toekomst

wat verandert er?

Vanaf 1 januari 2022 hebben onze verzekeringen nieuwe dekkingen en voorwaarden die aansluiten bij de veranderende wensen, waarbij we goed hebben gekeken naar wat nu en in de toekomst belangrijke dekkingen en voorwaarden zijn.
  • De nieuwe polis heeft een eenvoudige polisopbouw en heldere voorwaarden
  • We bieden duidelijke informatie over de totstandkoming van de premie
  • De vernieuwde verzekeringen zijn modulair, transparant en verbeterd, aangescherpt, verduidelijkt en vereenvoudigd
  • Alle verzekerde belangen op één risicoadres krijgen een eigen polis met bijbehorende polisvoorwaarden
  • Onze vernieuwde verzekeringen hebben nieuwe namen

Uw polis wijzigt per 1 januari 2022

Op basis van de vernieuwde polisopbouw, dekkingen en polisvoorwaarden zetten wij alle huidige polissen om per 1 januari 2022. Dit betekent dat u dit najaar een gewijzigde polis of verlengingsvoorstel van ons ontvangt. Heeft u meerdere polissen die wijzigen, dan zetten wij ook die polissen om. Het is ons streven om bij de omzetting zo dicht mogelijk aan te sluiten bij uw huidige polis(sen) en premie.

Heeft u een polis die contractueel nog doorloopt na 1 januari 2022?
Leden bij wie het huidige contract van de polis nog doorloopt na 1 januari 2022 ontvangen dit najaar een gewijzigde polis. Tot 1 december kunnen leden die een aanpassing wensen een wijzigingsverzoek indienen. Bij geen reactie wordt de gewijzigde polis per 1 januari 2022 definitief.

Heeft u een polis die afloopt per 1 januari 2022?
Voor een polis waarbij het huidige contract afloopt per 1 januari 2022 ontvangt u dit najaar een verlengingsvoorstel. Gaat u voor 1 december akkoord hiermee dan zetten we het voorstel per 1 januari 2022 om in een definitieve polis.

Wat blijft hetzelfde?

Donatus blijft uw onderlinge verzekeraar zonder winstoogmerk. Wij streven naar een langdurige
relatie met onze leden. Het systeem van premierestitutie blijft bestaan en dat geldt ook voor de kortingsregelingen.

Premierestitutie
Als lid van Donatus heeft u recht op premierestitutie of instapkorting. Deze regeling blijft onveranderd. Net als voorheen, neemt de Ledenraad elk jaar een besluit over hoeveel premie verantwoord is om terug te geven aan de leden. Op basis van de afgelopen tien jaar heeft Donatus gemiddeld 40% premie teruggegeven aan de leden. Dat blijft ook in de toekomst ons streven. Voor leden die nog geen recht hebben op premierestitutie, blijft de instapkorting bestaan.

Kortingen contractduur, vrijwillig eigen risico en trouwe leden
De kortingen op uw premie bij een langere contractduur, hoger vrijwillig eigen risico en voor
trouwe leden blijven ongewijzigd.

Wij staan u graag te woord

Heeft u een vraag over uw verzekering, of wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Wij staan u graag persoonlijk te woord via 073- 5221700. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.

Liever contact via de mail? Stuur een e-mail naar:
info@donatus.nl

Of vul ons contactformulier in via onderstaande button en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij staan u graag te woord

Heeft u een vraag over uw verzekering, of wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Wij staan u graag persoonlijk te woord via 073- 5221700. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.

Liever contact via de mail? Stuur een e-mail naar:
info@donatus.nl

Of vul ons contactformulier in via onderstaande button en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ons laatste nieuws

Kerken

Naar home

Ga naar homepage

Offerte aanvragen

Verzekeringen

Ga naar verzekeringen

downloaden

Polis-voorwaarden

Bekijk onze polisvoorwaarden

Wijziging doorgeven

Wijziging doorgeven

Geef uw wijziging door